sigle regio

A a

Resurse Turistice Antropice

Muzeul Rădăcinilor

Statuie Muzeul Rădăcinilor - foto: Tinuța Grec

La 20 de kilometri din localitatea Borşa pe drumul spre Vatra Dornei, în valea Bistriţei Aurii, se poate vizita Muzeul Rădăcinilor, un muzeu inedit în care întâlnim lucruri pline de imaginaţie.

Muzeul se află într-o casă bătrânească acoperită cu draniţă, unde în micul hol este expusă colecţia de rădăcini prelucrate (munca de o viaţă a unui om îndrăgostit de pădure). Ştefan Grec colecţionează de peste 40 de ani rădăcini de arbori cu forme neobişnuite, cărora le dă nume, „Muzeul Rădăcinilor“având peste o sută de astfel de lucrări.Pe lângă bogată colecţie de rădăcini, Ştefan Grec a colecţionat şi obiecte militare, care le-au aparţinut soldaţilor căzuţi în cele două Războaie Mondiale, bancnote vechi, ouă încondeiate din Maramureş şi Bucovina, precum şi flori de mină.
 699,    24  Sep  2015 ,   Resurse Turistice Antropice

Despre

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică - CNIPT Borşa - este conceput ca o locație unde vizitatorii vor găsi răspuns tuturor întrebărilor legate de zona turistică a orașului Borșa și a celorlalte zone cu potențial turistic din țară.

Contact

str. Libertăţii nr.46A, Borşa, Maramureş
tel.: +40 262 343 973

On-Line

Azi 11
Ieri 18
Această Săptămâna 83
Această Lună 501

TOTAL 52252

În acest moment sunt 37 vizitatori și nici un membru on-line

Buletin informativ

Completaţi email-ul pentru a vă abona!

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.