sigle regio

A a

Resurse Turistice Antropice

Mănăstirea Pietroasa - Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul

Mănăstirea Pietroasa - foto: Tinuța Grec

După cum ştiţi Maramureşul este una din cele mai vizitate zone a ţării, nu numai pentru tradiţiile locale păstrate încă, ci şi a mânăstirilor care împodobesc acest ținut.

 

Schitul cu hramul tăierea capului Sf Ioan Botezătorul, a cărui piatră de temelie a fost pusă în anul 2007 de Înaltpreasfințitul Justinian, arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului, este aşezată la poalele Pietrosului.

Obştea bisericească este formată din 13 măicuţe, care împreună cu maica stareţă Ioanica Timiş şi părintele duhovnic ieromonah Ambrozie, încearcă să îşi deschidă braţele pentru toţi pelerinii care în drumul lor spre Vf. Pietrosu vor poposi şi pe la mănăstire.

Aici, măicuţele pe lângă rugăciune, au creat un atelier de croitorie şi unul de pictură, activităţi care contribuie atât la susţinerea mănăstirii cât şi a celor care le practică.

Liniştea şi pacea sufletească se îmbină armonios cu natura, rugăciunea, credinţă, muncă şi talent.


 943,    24  Sep  2015 ,   Resurse Turistice Antropice

Despre

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică - CNIPT Borşa - este conceput ca o locație unde vizitatorii vor găsi răspuns tuturor întrebărilor legate de zona turistică a orașului Borșa și a celorlalte zone cu potențial turistic din țară.

Contact

str. Libertăţii nr.46A, Borşa, Maramureş
tel.: +40 262 343 973

On-Line

Azi 11
Ieri 18
Această Săptămâna 83
Această Lună 501

TOTAL 52252

În acest moment sunt 37 vizitatori și nici un membru on-line

Buletin informativ

Completaţi email-ul pentru a vă abona!

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.