sigle regio

Agrement

recreation

Posibilităţi de agrement: 

 

Pârtiile de ski

Staţiunea Borşa dispune dedouă pârtii de ski de dificultate medie: Stiol, cu o lungime de 1000 de m, şi Poiana, cu o lungime de 2000 m, precum şi de o trambulină naturală (cea mai lungă din Europa – 90 m) pe care se pot efectua sărituri cu schiurile. Pârtiile dispun de telescaun pentru 2 persoane în Poiana şi teleschi pentru vârful Stiol. Domeniul schiabil va fi extins cu o nouă pârtie, care va fi cea mai lungă din ţară. 

Preţurile pentru sezonul de ski 2013-2014 sunt:

Telescaun: - 1 urcare: 10 Lei pentru adulti, 5 Lei pentru copii

Teleschi Stiol: - 1 urcare: 5 Lei

Program  

Telescaun: 09.00 – 17.00

Teleski: 10.00 – 16.00

 

 

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea staţiunii turistice Borşa.

Cascada, accesibilă de la Complexul Borşa cu telescaunul, sau pe traseu la pas, se află în partea de NE a Munţilor Rodnei. Prin căderea de apă – de 90 de m – este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România. Apa cade în mai multe trepte, fiind formată prin topirea zăpezilor şi ploilor de la munte adunate într-un circ glaciar.

 

Rezervaţia Pietrosul Rodnei se află în imediata vecinătate a oraşului Borşa şi este cea mai mare rezervaţie naturală complexă (geomorfologica, floristica şi faunistica) din nordul ţării.

Vârful Pietrosul Rodnei

Cel mai înalt vârf din Carpaţii Orientali, cu o înălţime de 2.303 m, Pietrosul Rodnei oferă peisaje deosebite, cu o panoramă spre Valea Vişeului, Borşa, Moisei şi Munţii Maramureşului. Datorită diversităţii şi bogăţiei faunei şi florei, este o zonă protejată prin titulatura de Rezervaţie a Biosferei, în cadrul căreia se pot admira, pe lângă speciile rare, şi fenomene glaciare unice – circuri şi lacuri glaciare. Vârful Pietrosul Rodnei este cel mai înalt pisc muntos din Munţii Rodnei cu 2.303 metri. De asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lanţ al Carpaţilor Orientali, fiind împărţit între judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Traseul spre vârf, marcat cu dungă albastră pe fond alb, începe din oraşul Borşa, şi merge până la staţia meteo (2h), şi continuă până la destinaţie (încă 2h), fiind accesibil şi de dificultate scăzută. 


Lacul Iezer 

Lacul glaciar aflat sub Masivul Pietrosul Rodnei, este situat pe traseul marcat dinspre Borşa, la o altitudine de 1.825 m şi ocupă o suprafaţă de 3.450 metri pătraţi. Lacul oferă o panoramă superbă, datorită culorii albastre, fiind înconjurat de verdeaţă şi stânci.


Pasul Prislop 

Cea mai înaltă trecătoare din Carpaţii Orientali, fiind situată la 1416 m altitudine, între Munţii Maramureşului din nord şi Munţii Rodnei din sud, Pasul Prislop face legătura dintre Depresiunea Maramureş şi valea Bistriţei Aurii din Moldova. Cele mai importante repere ale zonei sunt hanul şi Mănăstirea Prislop, Muzeul Rădăcinilor şi Monumentul de la Preluca Tătarilor.
Despre

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică - CNIPT Borşa - este conceput ca o locație unde vizitatorii vor găsi răspuns tuturor întrebărilor legate de zona turistică a orașului Borșa și a celorlalte zone cu potențial turistic din țară.

Contact

str. Libertăţii nr.46A, Borşa, Maramureş
Tel: +40 262 343 973

Fax: +40 262 343 973
E-mail: info@infoborsa.ro
ORAR: Luni - Duminică : 10:00 - 17:00

Buletin informativ

Completaţi email-ul pentru a vă abona!

Visitors Counter

820655
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
262
834
1096
813742
20074
22301
820655

Your IP: 54.227.76.180
2019-01-22 07:07

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.